Eναλλακτικός Τουρισμός: Εργαστήριο  

Φωτογραφίας Nτοκιμαντέρ Διάρκειας 8 ημερών.

Το εργαστήριο Nomad θα προσφέρει στους συμμετέχοντες την ευκαιρία να αναπτύξουν τις ικανότητές τους στη φωτογραφία τεκμηρίωσης σε μια από τις πιο όμορφες περιοχές της Ελλάδας.

Από τον αγροτουρισμό μέχρι τα ησυχαστήρια για γιόγκα, το καγιάκ, το σερφ και τα μαθήματα καταδύσεων, δεν υπήρχε ποτέ μεγαλύτερη επιλογή για δραστηριότητες διαθέσιμες στους επισκέπτες που θέλουν να συνδυάσουν  ένα ταξίδι εντός Ελλάδας με τη μάθηση και τις δραστηριότητες.  Προσθέστε τώρα και τη φωτογραφία τεκμηρίωσης, ένα νέο εργαστήριο για αυτό το καλοκαίρι για να μάθετε στην πράξη από επαγγελματίες του χώρου σε μια από τις πιο όμορφες γωνιές της χώρας.

Εργαστήριο Φωτογραφίας Ντοκιμαντέρ Νοmad

Mέσα στις οκτώ μέρες (από 3 έως 11 Αυγούστου) αυτού του βιωματικού σεμιναρίου, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να φωτογραφίσουν στην ορεινή Πίνδο στη βορειοδυτική Ελλάδα και στο νησί της Λευκάδας στο Ιόνιο.

Το εργαστήριο είναι ανοικτό σε ερασιτέχνες και επαγγελματίες φωτογράφους που θέλουν να εμβαθύνουν την κατανόησή τους για τη φωτογραφία τεκμηρίωσης και την οπτική αφήγηση και να αποκτήσουν πρακτική εμπειρία.

Μοιρασμένο ανάμεσα στην ορεινή Πίνδο και ένα νησί του Ιονίου, το εργαστήριο θα επιτρέψει στους συμμετέχοντες να εξερευνήσουν ένα μεγάλο εύρος τοπίων έξω από την τουριστική πεπατημένη, από την πεζοπορία στα βουνά και τα δάση και το κολύμπι σε παρθένα ποτάμια μέχρι την εξερεύνηση απίθανων ανεξερεύνητων παραλιών.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν επιπλέον την ευκαιρία να πάρουν μέρος σε τοπικές γιορτές στο πιο αυθεντικό μέρος της Ελλάδας καθώς και στο φεστιβάλ τη Βωβούσας που γιορτάζει τη φύση και τη βιώσιμη ανάπτυξη μέσα από τη φωτογραφία, τη βίντεο-τέχνη και το σινεμά.

Λεπτομέρειες

To εργαστήριο θα συντονίσουν οι φωτογράφοι Μυρτώ Παπαδοπούλου (http://www.myrtopapadopoulos.com/) και Δάφνη Καλαφάτη (της ΜΚΟ ΑΜΑΚΑ http://www.amaka.gr/en/) στα αγγλικά.

Οι φωτογράφοι θα προσφέρουν πρακτική και σε βάθος καθοδήγηση για την οπτική αφήγηση και τις τεχνικές επεξεργασίας και θα δοθεί η ευκαιρία στους συμμετέχοντες να φτιάξουν ένα μικρό φάκελο έργων για το αντικείμενο που επέλεξαν.

Τα θέματα που θα καλυφθούν περιλαμβάνουν: ιστορία και θεμέλια φωτογραφίας τεκμηρίωσης, παραδείγματα από μεγάλα διεθνή πρότζεκτ φωτογραφίας τεκμηρίωσης, πώς να διαλέξει κανείς μια ιστορία και πώς να τη διηγηθεί, ανάπτυξη θέματος, τεχνικές ικανότητες, ηθικά και αισθητικά/ φιλοσοφικά ζητήματα της φωτογραφίας τεκμηρίωσης.

Πληροφορίες :

Eργαστήριο φωτογραφίας τεκμηρίωσης Nomad:

«Φωτογραφίζοντας ξεχασμένα μέρη της Ελλάδας και την κουλτούρα τους»

Το εργαστήριο θα γίνει στην αγγλική  γλώσσα.

Οι συμμετέχοντες χρειάζεται να φέρουν το δικό τους φωτογραφικό εξοπλισμό και φορητό υπολογιστή.

Ημερομηνίες: 3 Αυγούστου- 11 Αυγούστου

Τόπος: Οροσειρά Πίνδου και Λευκάδα.

Πρακτικές Πληροφορίες: Οι συμμετέχοντες συνίσταται να αφιχθούν στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης μέχρι το μεσημέρι της Πέμπτης 03/08/2017 όπου και θα κανονιστεί μεταφορά κατευθεία προς το χωριό Βωβούσα. Θα είναι διαθέσιμη επιστροφή για τους συμμετέχοντες στη Θεσσαλονίκη την Παρασκευή 11/08/2017

Τιμή: 1200 ΕΥΡΩ ανά συμμετέχοντα.

Περιλαμβάνει διαμονή σε τοπικούς ξενώνες, μεταφορά από και προς τη Θεσσαλονίκη, πρωινό και δύο γεύματα ημερησίων καθώς και το ίδιο το εργαστήριο. Η είσοδος στο φεστιβάλ της Βωβούσας δεν περιλαμβάνεται παρόλο που αρκετές από τις δράσεις του είναι δωρεάν (οι υπόλοιπες έχουν κόστος μεταξύ 5-20 ΕΥΡΩ)

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις στείλτε mail στο:

myrtopapadopoulos@gmail.com ή/και daph43@hotmail.com

 

 

One Comment, RSS

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial