«Ο πόλεμος είναι φόβος, καταστροφή, απώλεια»

Στο πλαίσιο του ReMap 4,το ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ και η Μ.Κ.Ο. ΑΜΑΚΑ παρουσιάζουν το αποτέλεσμα του εβδομαδιαίου εργαστηρίου Station Athens. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια, τα μέλη της ομάδας, πρόσφυγες από το Αφγανιστάν, το Πακιστάν και το Μπαγκλαντές, έχουν δημιουργήσει το δικό τους «Σταθμό» στο χώρο του Συνεργείου. Στη διάρκεια της χρονιάς στον 3ο  όροφο του Συνεργείου λειτουργεί «η τάξη» του εργαστηρίου με στόχο την παρουσίαση μιας παράστασης αλλά και όλου του υλικού που οδήγησε στην δημιουργία της.

Φέτος, οι συμμετέχοντες ως σύγχρονοι «Πέρσες» και με αφορμή το έργο του Αισχύλου, εκφράζουν δημιουργικά φόβους, ανησυχίες και προβληματισμούς  σχετικά με τους δικούς τους αληθινούς πολέμους και τις μάχες της καθημερινότητας. Φωτογραφίες, χειροποίητα σκηνικά αντικείμενα, ημερολόγια προβών, ο ίδιος ο χώρος της «τάξης» αλλά και video με την προσωπική ματιά του καθενός απέναντι στην ιστορία του πολέμου και το έργο του Αισχύλου.

Συντονισμός Εργαστηρίου: Μαργαρίτα Παπαδοπούλου, Άγγελος Τσαπέκος

Υπεύθυνη τομέα Φωτογραφίας – Video: Δάφνη Καλαφάτη, Νιόβη Σταυροπούλου

Υπεύθυνη τομέα Θεάτρου: Γιολάντα Μαρκοπούλου

Φωτογραφίες: Βενθεσικύμη Σούκουλη

Καλλιτέχνες: Khaliq Alizacla -Ramzan Mohammad -Reza Muosevi -JavadRezai -Hossain Amiri- Zacharias Haksar – Aidim Joyimal -Abdullah Javadi, Ελένη Γεροντίδη.

Στο Συνεργείο, 3ος όροφος, Λεωνίδου 15, Μεταξουργείο

Εγκαίνια: Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 12:00 – 22:00

Διάρκεια: 8 – 30 Σεπτεμβρίου 2013

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα – Παρασκευή 17:30 – 21:00, Σάββατο – Κυριακή 12:00 – 21:00

Το STATION ATHENS: Ένα χαρακτηριστικό του Μεταξουργείου είναι η πολυπολιτισμικότητά του και με αφετηρία αυτό δημιουργήθηκε το καλλιτεχνικό εργαστήρι θεάτρου, φωτογραφίας,  βίντεο και εικαστικών για νέους μετανάστες, με βάση τις μεθόδους art therapy. Συμμετέχουν νέοι, ηλικίας 20 έως 30 χρονών, οι οποίοι έχουν έρθει στην Ελλάδα πολύ πρόσφατα και έχουν βιώσει και συνεχίζουν να βιώνουν συνθήκες επιβαρυντικές ή και απαγορευτικές για την ομαλή προσωπική τους ανάπτυξη και την πρόσβασή τους στο κοινωνικό σύνολο.

Το ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ: Είναι ένα θεατρικό «πείραμα» που ξεκίνησε το Νοέμβριο του 2007 σ’ ένα παλιό συνεργείο αυτοκινήτων. Δεν έχει μόνιμη έδρα, αλλά «μετακινείται» κάθε τόσο,  πάντα με στόχο την  αλληλεπίδραση με τα διαφορετικά στοιχεία της περιοχής όπου εγκαθίσταται κάθε φορά και την ενσωμάτωση στη λειτουργία της.

Πληροφορίες : 6981 802544

www.synergyo.gr

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial