Τι γίνεται όταν η Αmaka, το Trοο Food Liberation και το Free and Real μπλέκονται μεταξύ τους?

Δημιουργούν έναν πρωτότυπο κύκλο Σεμιναρίων αυτήν την Άνοιξη και λίγο πριν το καλοκαίρι στο ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ.

Ελάτε να μάθουμε μαζί να φυτεύουμε σπόρους και να καλλιεργούμε τα δικά μας βότανα, να χρησιμοποιούμε την Τέχνη ως μέσο Θεραπείας και εσωτερικής εξερεύνησης, να μαγειρεύουμε πρωτότυπες και υγιεινές συνταγές από όλο τον κόσμο. Εμείς μαζευτήκαμε όλοι εδώ και είμαστε έτοιμοι να μοιραστούμε εμπειρίες και γνώση μαζί σας.

Εργαστήριο Αυτάρκειας

Ελάτε να μάθουμε πώς να φυτεύουμε την τροφή μας και να εισάγουμε τα θεραπευτικά φυτά στη ζωή μας!

Σάββατο – Κυριακή 19/20 Μαΐου

10.00-18.00

Κάνουμε τα πρώτα μας βήματα προς την αυτάρκεια. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να φτιάξουν έναν αυτοσχέδιο λαχανόκηπο στο μπαλκόνι του ΣΥΝΕΡΓΕΙΟΥ με πολύ λίγα έξοδα. Θα εξερευνήσουμε τον κόσμο των φυτών, του χώματος και της κομποστοποίησης και θα φτιάξουμε μαζί φυσικά ελιξίρια από βότανα. Ελάτε να συζητήσουμε για το μέλλον της τροφής μας, τις προσπάθειες που γίνονται ανά την Ελλάδα και τις πηγές γνώσεις και αλληλεγγύης που όλοι πρέπει να γνωρίζουμε. Ανοιχτό σε όλους!

Συντονίστρια: Έμιλυ Μουράτογλου

Free and Real, www.freeandreal.org

Προτεινόμενη τιμή συμμετοχής: 30 ευρώ

Εργαστήριο Ωμοφαγικής Χορτοφαγικής Διατροφής

Τετάρτη 30 Μαΐου

12.00-16.00

Μαγειρεύουμε όλοι μαζί υγιεινές και πρωτότυπες συνταγές. Μαθαίνουμε να τρώμε σε αρμονία με τη φύση. Φτιάχνουμε χορτοφαγικά φαγητά με εποχιακά και ντόπια υλικά. Βλέπουμε την τροφή μας σαν το φάρμακο μας. Μας βοηθάει να κρατήσουμε τον οργανισμό μας δυνατό και να αποφεύγουμε, αρρώστιες. Θα μάθετε βασικές ωμοφαγικές συνταγές, που μπορεί να αλλάξουν τη σχέση σας με την τροφή και το πώς μαγειρεύετε. Μέσω της τροφής δυναμώνει η σχέση μας με τη φύση και με το ίδιο μας το σώμα.

Διδάσκουσα: Δάφνη Τσάτσου

Τroo Food Liberation, www.troofoodliberation.com

Κόστος: 30 ευρώ

Εισαγωγικό Εργαστήριο Art Therapy

Σάββατο – Κυριακή 9/10 Ιουνίου 10.00-18.00

Εξερευνούμε την Τέχνη ως μέσο Θεραπείας. Με συνδυασμό θεωρίας και πράξης, οι συμμετέχοντες θα σχεδιάσουν το δικό τους πρότυπο εργαστήριο Art Therapy και θα εξερευνήσουν την προσωπική τους σχέση με την δημιουργικότητα τους. Ανοικτό σε επαγγελματίες της Yγείας και της Τέχνης, καθώς και σε άλλους ενδιαφερόμενους του κλάδου. Το εργαστήριο θα λήξει με μια δραστηριότητα ανοικτή στο κοινό το απόγευμα της Κυριακής, όπου και θα εορταστεί το τέλος του κύκλου των σεμιναρίων.

Διδάσκουσες: Νιόβη Σταυροπούλου, Κωνσταντίνα Ράπτη, Δάφνη Καλαφάτη

Amaka, www.amaka.gr

Κόστος: 60 ευρώ

*Τα υλικά, σπόροι, χρώματα, φαγητά συμπεριλαμβάνονται στο κόστος συμμετοχής του εργαστηρίου. Οι συμμετέχοντες δεν χρειάζεται να φέρουν τίποτα.

* Μέρος των εσόδων θα διατεθούν για την συνέχιση του προγράμματος επανένταξης μέσω της Τέχνης STATION ATHENS για νεαρούς πρόσφυγες.

* Συμμετοχή μόνο με εγγραφή- θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας.

* Δηλώσεις συμμετοχής / πληροφορίες

6937117747

*Χώρος Εργαστηρίων: ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ, Κολωνού 31, Μεταξουργείο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial