ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΒΑ/ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

από τους συμμετέχοντες στο STATION ATHENS
3 Ιουλίου 2012, ώρα 21: 30

Είσοδος ελεύθερη, με σειρά προτεραιότητας

Διεύθυνση: Γιατράκου 2, πλατεία Αυδή/ Μεταξουργείο
Πληροφορίες : 6981 802544
www.synergyo.gr

To καλλιτεχνικό εργαστήρι για νεαρούς πρόσφυγες και μετανάστες «Station Athens» ολοκλήρωσε τις δραστηριότητες του για τρίτη συνεχή χρονιά.
Συνδυάζοντας τεχνικές φωτογραφίας και Αrt Therapy, οι συμμετέχοντες εκφράζουν συναισθήματα και μεταφέρουν σκέψεις. Την Τρίτη 3 Ιουλίου η ομάδα μας ‘μετακομίζει’ σε ένα εγκαταλελειμμένο σπίτι της πλατείας Αυδή στο Μεταξουργείο για μια μοναδική εορταστική ανοικτή πρόβα/ παράσταση, με τίλο «Είμαστε σπίτι».

Μικρές στιγμές της καθημερινότητας και χρηστικά αντικείμενα μεταμορφώνονται με αυτοσχεδιαστικό παιχνίδι και μας ταξιδεύουν μακριά, με εικόνες και κείμενα διαμορφωμένα στη διάρκεια των μαθημάτων.

Μετά το τέλος της παράστασης θα εκτεθούν οι φωτογραφίες των μαθητών και το κοινό θα έχει την δυνατότητα να συζητήσει μαζί τους.

Το εργαστήρι “Station Athens”

Συμμετέχουν νέοι, ηλικίας 15 έως 30 χρονών, οι οποίοι έχουν έρθει στην Ελλάδα πολύ πρόσφατα και έχουν βιώσει και συνεχίζουν να βιώνουν συνθήκες επιβαρυντικές ή και απαγορευτικές για την ομαλή προσωπική τους ανάπτυξη και την πρόσβασή τους στο κοινωνικό σύνολο.

Το εργαστήρι ορίζεται σαν «Εργαστήρι Art Therapy» και διαφοροποιείται από ένα απλό εργαστήρι Τέχνης, όπου απλά μεταδίδονται συγκεκριμένες τεχνικές, χωρίς όμως να είναι χώρος ψυχοθεραπείας. Τα εργαλεία του Art Therapy είναι οι εικαστικές και παραστατικές τέχνες και το θεραπευτικό στοιχείο έγκειται στην συνειδητοποίηση του ότι μέσα από την καλλιτεχνική δημιουργία ευνοείται η προφορική επικοινωνία, η συνοχή της ομάδας και η προσωπική έκφραση.

Συντονισμός Εργαστηρίου: Μαργαρίτα Παπαδοπούλου

Υπεύθυνη τομέα Φωτογραφίας – Video: Δάφνη Καλαφάτη

Υπεύθυνη τομέα Θεάτρου: Γιολάντα Μαρκοπούλου

Πληροφορίες : 6981 802544

www.synergyo.gr

Station Athens 3

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial