23 June, 2017
8:00 pm
Yoga Hostel, Palairos Join us

Your Name (required)

Your Email (required)

Subject

Your Message

waldorf_flyer_HOR_9

Ένα διήμερο  βιωματικό σεμινάριο yoga και παιδαγωγικής

για γονείς, εκπαιδευτικούς, θεραπευτές, χορευτές και όχι μόνο

και μια μέρα ACRO YOGA

Αυτό το καλοκαίρι η ΑΜΑΚΑ  έχει την χαρά να φιλοξενήσει για λίγες μέρες στην Ελλάδα την Coni Guevara.  H Coni δουλεύοντας με ευπαθείς ομάδες ανά το κόσμο, εφαρμόζει μια πρωτότυπη μέθοδο σωματικής έκφρασης για παιδιά, χρησιμοποιώντας τεχνικές yoga προσαρμοσμένες στην φιλοσοφία των ανθρωποσόφων.

Οι τεχνικές χρησιμοποιούν το σώμα, την τέχνη, την φαντασία και την καρδιά με στόχο να βοηθήσουν τα παιδιά να εμπιστευτούν το ένα το άλλο, να καλλιεργήσουν την δημιουργική σκέψη και να ονειρευτούν ξανά, να καλλιεργήσουν όχι μόνο το σώμα αλλά και το πνεύμα. Η προσέγγιση αυτή ξυπνά φυσικές, συμπεριφοριστικές, συναισθηματικές, γνωστικές, κοινωνικές και πνευματικές πτυχές τις προσωπικότητας του ανθρώπου καλλιεργώντας έτσι μια πιο εξελιγμένη κοινωνική συνείδηση και νόηση.

Οι βασικές θεματικές  των δύο πρώτων εντατικών ημερών θα είναι :

Τρόποι οργάνωσης μιας συνεδρίας yoga για παιδιά, μέθοδος σχεδιασμού εργαστηρίου,  βασικοί στόχοι, σημασία  διαφορετικών ρυθμών, χαιρετισμοί στον ήλιο, τεχνικές αναπνοής, αρχές παιδαγωγίας Waldorf, 4 ταπεραμέντα/ τυπολογίες,  διαλογισμός, inversions και acro–yoga, yoga για ζευγάρια, παιχνίδια,  ανθρωποσοφική φιλοσοφία, στάδια  σωματικής και πνευματικής ανάπτυξης του παιδιού, παιδαγωγικές αρχές σωματικής άσκησης για παιδιά, βασικές αρχές θεραπείας της τέχνης.

Το σεμινάριο δεν απευθύνεται μόνο σε δασκάλους γιόγκα, είναι ανοικτό σε γονείς, εκπαιδευτικούς, θεραπευτές, ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς  και σε οποιονδήποτε άλλο   θέλει να ενσωματώσει στοιχεία  παιδαγωγικής Waldrof και  σωματικής έκφρασης στις καθημερινές δραστηριότητες του με παιδιά, στο σχολείο, στο σπίτι, στο μάθημα.  Δεν χρειάζεται καμία προηγούμενη εμπειρία, αλλά αντίθετα όρεξη για παιχνίδι και πειραματισμό.

Μέσα από την θεωρία και την πράξη οι συμμετέχοντες θα ταξιδέψουν στον μαγικό κόσμο της παιδικής ηλικίας και  θα γίνουν και οι ίδιοι για λίγο πάλι παιδιά. Τελειώνοντας το σεμινάριο θα νιώσουν  ανανεωμένοι και με πολλές πρακτικές γνώσεις, έτοιμοι να τις εφαρμοσούν σε πολλαπλά πλαίσια.

Το Σάββατο και η Κυριακή θα είναι αφιερωμένες στην εκπαίδευση της Yoga για παιδιά. Με την ολοκλήρωση των δύο ημερών οι συμμετέχοντες θα λάβουν το πιστοποιητικό συμμετοχής και εκπαίδευσης. Η Δευτέρα θα αφιερωθεί όλη στην Acro Yoga και σε πιο ειδικές τεχνικές. Οι συμμετέχοντες μπορούν να διαλέξουν να συμμετέχουν στις δύο πρώτες ή και και στις τρεις μέρες.

To σεμινάριο διοργανώνεται από την ΑΜΑΚΑ με την συνεργασία του FindyourLefkada και  θα λάβει χώρα στο Υοga Hostel, έναν ιδανικό χώρο για ξεκούραση, δίπλα στην θάλασσα στην Πάλαιρο , Αιτωλοακαρνανίας, απέναντι από την μαγευτική Λευκάδα. To Yoga  Hostel διαθέτει πλήρως εξοπλισμένα studio γύρω από τον όμορφο κήπο του  και δύο yoga deck σε μαγικές τοποθεσίες. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την δυνατότητα να συνδυάσουν  έτσι την διαμονή τους με βόλτες στην φύση και την θάλασσα, απολαμβάνοντας την χορτοφαγική κουζίνα από την ομάδα του foodpath.

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο info@amaka.gr

Ενδεικτικό Πρόγραμμα :

Παρασκευή  23/6:                      20.00  Δείπνο καλωσορίσματος

Σάββατο 24/6,  Κυριακή 25/6: 09.00-10.00  Πρωινό

                                                       10.00-14.00 WALDΟRF YOGA  (πρακτική)

                                                       14.00-17.00 ελαφρύ γεύμα και ελεύθερος χρόνος

                                                       17.00-20.00  Παιδαγωγική θεωρία / παιχνίδι/ διαλογισμός

                                                       20.00: Δείπνο

 Δευτέρα  26/6:                            09.00-10.00  Πρωινό

                                                        10.00-18.00 ΑCRO YOGA)

                                                        18.00:  Εορταστικό γεύμα

                                                         Αναχώρηση

Κόστος:  για τις τρεις μέρες: 180 ευρώ /άτομο σε δίκλινο ή τρίκλινο δωμάτιο  (+60 ευρώ για μονόκλινο)  για τις δύο μέρες: 150 ευρώ /άτομο σε δίκλινο ή τρίκλινο δωμάτιο  (+40 ευρώ για μονόκλινο)

*Στην τιμή περιλαμβάνονται όλες οι διδασκαλίες, το βραδινό της Παρασκευής,  πλήρης διατροφή Σάββατο, Κυριακή,   το εορταστικό γεύμα  της Δευτέρας

Δεν συμπεριλαμβάνονται τα μεταφορικά,  αλλά καλύπτονται οι τοπικές μετακινήσεις.

Για περισσότερες πληροφορίες για την πρόσβαση στην Πάλαιρο, επικοινωνείστε μαζί μας στο info@amaka.gr  ή στο  τηλ. 2117801256.

Θα λειτουργήσει σύστημα car pulling, για την καλύτερη διευκόλυνση όλων.

Λίγα λόγια για την παιδαγωγική Waldorf: «Where is the book in which the teacher can read about what teaching is ? The children themselves are this book. We should not learn to teach out of any book other than the one lying open before us and consisting of the children themselves».

                                                                       Rudolf Steiner, Human Values in Education

Εμπνευστής της σχολής είναι ο Rudolf Steiner, ιδρυτής των ανθρωποσόφων. Μεγάλο βάρος δίνεται στο ρόλο της  φαντασίας σαν αρωγός της μάθησης , και στην ολιστική ανάπτυξη των μαθητών. Το πρώτο σχολείο Waldorf άνοιξε στην Στουτγάρδη, ενώ σήμερα υπάρχουν εκατοντάδες σχολεία ανθρωποσόφων ανά τον κόσμο.  H φιλοσοφική τοποθέτηση πίσω από την παιδαγωγική εφαρμογή της  ωθεί τον άνθρωπο στην εσωτερική απελευθέρωση και στην πνευματική ανάπτυξη.

Λίγα λόγια για την Coni Guevara H Coni Guevara γεννήθηκε στο Buenos Aires της Αργεντινής την δεκαετία του 80. Είναι πιστοποιημένη δασκάλα Acro yoga  από το Acroyaga.org, έχει ειδίκευση στην Vinyasa Yoga από το Find Balance και ειδίκευση στο ταϊλανδέζικο μασάζ από το Sunshine House Thailand.  Παράλληλα με την ειδίκευση της στην παιδαγωγία Waldorf, τα τελευταία δέκα χρόνια σχεδιάζει και εφαρμόζει προγράμματα Υοga και ανθρωπίνων δικαιωμάτων για ενήλικες, εφήβους και παιδιά που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, όπως  για φυλακισμένους, παιδιά με ειδικές ανάγκες, πρόσφυγες κτλ .

Η δραστηριότητα της αυτή την έχει ταξιδέψει σε μερικά από τα πιο δύσκολα σημεία του πλανήτη. Το μεγαλύτερο της μέλημα είναι να μοιραστεί τις εμπειρίες της με την παγκόσμια κοινότητα  για να εμπνεύσει  αξίες εμπιστοσύνης, επανασύνδεσης, θετικής επικοινωνίας και παιχνιδιού ανάμεσα στα μέλη της.

 

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial