17 Μάιος, 2017
4:00 μμ
SYNERGY-O, Λεωνίδου 15, Mεταξουργείο

    Your Name (required)

    Your Email (required)

    Subject

    Your Message

    I agree to send my personal data to amaka.gr according to the Privacy Policy

    Art Emergency- Ένα βιωματικό εργαστήριο Θεραπείας της Τέχνης για επαγγελματίες που απασχολούνται στο πεδίο του προσφυγικού και όχι μόνο.

    Η AMAKA στα πλαίσια του προγράμματος Art Emergency και της συνεργασίας της με το φεστιβάλ Μind the Fact  διοργανώνει για άλλη μια φορά  το βιωματικό εργαστήριο Δημιουργικής – Θεραπευτικής Τέχνης Art Emergency  ανοιχτό στο ευρύ κοινό που διεξήχθη τον Ιανουάριο σε Κω, Λέρο και Αττική με μεγάλη επιτυχία. Το σεμινάριο θα διεξαχθεί αυτή την φορά σε ένα εντατικό διήμερο στο κέντρο της Αθήνας  (συνολικά δέκα ώρες) με σκοπό να δώσει την δυνατότητα σε όσο το δυνατόν περισσότερους ενδιαφερόμενους να το παρακολουθήσουν.
    Μέσα από την εμπειρία που κερδίσαμε από το Art Emergency (πρόγραμμα θεραπείας μέσω της Τέχνης για νέους πρόσφυγες 15-25 ετών) διακρίναμε τη μεγάλη ανάγκη για  περαιτέρω εξειδικευμένη κατάρτιση και στήριξη  που υπάρχει στον κλάδο των επαγγελματιών, (κοινωνικών λειτουργών, ψυχολόγων, εκπαιδευτικών κοκ), οι οποίοι αυτή τη στιγμή δραστηριοποιούνται στο κλάδο της αρωγής της ευάλωτης ομάδας των προσφύγων.
    Μέσα σε δύο εντατικές μέρες οι συμμετέχοντες θα έχουν την δυνατότητα να μάθουν δημιουργώντας. Στις βασικές ενότητες του εργαστηρίων συγκαταλέγονται οι παρακάτω: H Τέχνη ως Θεραπεία/ Εφαρμοσμένη Θεραπεία της Τέχνης με πρόσφυγες και συγκεκριμένες δημιουργικές τεχνικές/ Τρόποι σχεδιασμού παρεμβάσεων/ Θεωρητικές ενότητες για τα ψυχολογικά συμπτώματα της μετανάστευσης και του πολέμου, με έμφαση στις επιπτώσεις στην ομάδα των εφήβων, συμμετοχική φωτογραφία, βίντεο καταγγελίας κ.α

    ppp4

    Δύο από τους συμμετέχοντες που θα καταρτιστούν στο σεμινάριο θα επιλεγούν ως εθελοντές-βοηθοί των θεραπευτών για το νέο τρίτο κύκλο του προγράμματος Art Emergency που θα διεξαχθεί το καλοκαίρι και στις αρχές του φθινοπώρου στην Αττική.
    Τα εργαστήρια θα έχουν βιωματικό χαρακτήρα, δηλαδή μέσα από την πρακτική και ομαδική δουλειά οι συμμετέχοντες στο τέλος του εργαστηρίου θα κληθούν να σχεδιάσουν τις δικές τους παρεμβάσεις  Αrt Therapy χρησιμοποιώντας τα εργαλεία που τους δόθηκαν κατά την διάρκεια του εργαστηρίου.

    Και μην ξεχνάτε… λίγες μέρες μετά το τέλος του εργαστηρίου θα εγκαινιαστεί και πάλι κάτω από την ομπρέλα του φεστιβάλ Mind the Fact η μεγάλη έκθεση Art Emergency στο αμαξοστάσιο του ΟΣΥ με έργα με μια μεγάλη επιλογή έργων από όλα τα μέρη που υλοποιήθηκε το πρόγραμμα κάτω από το γενικό τίτλο My Journey.

    Η διήμερη κατάρτιση  είναι δωρεάν, θα τηρηθεί όμως αυστηρά  σειρά προτεραιότητας καθώς ο αριθμός συμμετεχόντων είναι περιορισμένος (20). Θα προτιμηθούν επαγγελματίες οι οποίοι ήδη δραστηριοποιούνται σε κάποιο  σχετικό πλαίσιο. Είναι απαραίτητη η γνώση αγγλικών.

    Θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής, με την προϋπόθεση της πλήρους παρακολούθησης.

    Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα Art Emergency που υλοποιείται από την ΑΜΑΚΑ και τη Mercy Corps με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης εδώ:

    Για δηλώσεις συμμετοχής στείλτε μας όνοματεπώνυμο, στοιχεία επικοινωνίας (mail, τηλέφωνο και ένα σύντομο βιογραφικό (σπουδές, απασχόληση και γιατί θέλετε να συμμετάσχετε) στο info@amaka.gr ή συμπληρώστε και στείλτε μας την αίτηση συμμετοχής.

    Ημερομηνίες : Τετάρτη 17 και Πέμπτη 18 Μαΐου 2017
    Ώρες διεξαγωγής : 16:00-21:00

    Xώρος: SYNERGYO, Λεωνιδου 15 και Κολωνού, στάση μετρό Μεταξουργείο.

    Συντελεστές: ΑΜΑΚΑ, Mercy Corps

    Συντονίστριες: Δάφνη Καλαφάτη, Νιόβη Σταυροπούλου

    Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial