Από τους συμμετέχοντες στο STATION ATHENS

 

Το ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ και η Μ.Κ.Ο. ΑΜΑΚΑ παρουσιάζουν την ομάδα του εργαστηρίου Station Athens στην θεατρική performance, “Είμαστε οι Πέρσες!” βασισμένη στους «Πέρσες» του Αισχύλου.

Για τέταρτη συνεχή χρονιά η ομάδα του Station Athens παρουσιάζει το απoτέλεσμα του εβδομαδιαίου εργαστηρίου art therapy, χρησιμοποιώντας  ως εκφραστικά μέσα το θέατρο, τη φωτογραφία, το βίντεο και τη ζωγραφική.

Τα μέλη της ομάδας, πρόσφυγες από το Αφγανιστάν , το Πακιστάν και το Μπαγκλαντές, ως σύγχρονοι «Πέρσες» και με αφορμή το έργο του Αισχύλου, εκφράζουν δημιουργικά φόβους, ανησυχίες και προβληματισμούς  σχετικά με τους δικούς τους αληθινούς πολέμους και τις μάχες της καθημερινότητας.

Συντονισμός Εργαστηρίου: Μαργαρίτα Παπαδοπούλου, Άγγελος Τσαπέκος

Υπεύθυνη τομέα Φωτογραφίας – Video: Δάφνη Καλαφάτη, Νιόβη Σταυροπούλου

Υπεύθυνη τομέα Θεάτρου: Γιολάντα Μαρκοπούλου

Το εργαστήρι “Station Athens

Συμμετέχουν νέοι, ηλικίας 15 έως 30 χρονών, οι οποίοι έχουν έρθει στην Ελλάδα πολύ πρόσφατα και έχουν βιώσει και συνεχίζουν να βιώνουν συνθήκες επιβαρυντικές ή και απαγορευτικές για την ομαλή προσωπική τους ανάπτυξη και την πρόσβασή τους στο κοινωνικό σύνολο.

Το  εργαστήρι ορίζεται σαν «Εργαστήρι Art Therapy» και διαφοροποιείται από ένα απλό εργαστήρι Τέχνης, όπου απλά μεταδίδονται συγκεκριμένες τεχνικές, χωρίς όμως να είναι χώρος ψυχοθεραπείας. Τα εργαλεία του Art Therapy είναι οι εικαστικές και παραστατικές τέχνες και το θεραπευτικό στοιχείο έγκειται στην συνειδητοποίηση του ότι μέσα από την καλλιτεχνική δημιουργία ευνοείται η προφορική επικοινωνία, η συνοχή της ομάδας και η προσωπική έκφραση.

Πέμπτη 27 Ιουνίου 2012, ώρα 21: 30

Είσοδος ελεύθερη

Στον πεζόδρομο της Γιατράκου 19 στο Μεταξουργείο

Πέμπτη 27 Ιουνίου στις 21:30

Πληροφορίες : 6981 802544

roll2

roll1

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial