Το πρόγραμμα E.U.R.O.P.E αποτέλεσε ένα διετές πρόγραμμα  ευρωπαϊκής συνεργασίας με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης με στόχο την μετάδοση ευρωπαϊκών  αξιών  και ευρωπαϊκής ιστορίας στα καταστήματα κράτησης της Ευρώπης και την παράλληλη κατάρτιση  εθελοντών που θέλουν να δουλέψουν μέσα σε καταστήματα κράτησης.

Στις 13 και 14 Μαρτίου 2017,  οι εταίροι του προγράμματος, Collegiun Civitas, Slawek Foundation από την Πολωνία ,  Valto –Sav   από την Ουγγαρία και η ΑΜΑΚΑ από την Ελλάδα συναντήθηκαν για δύο  εορταστικές μέρες  ομιλιών, εκθέσεων  και εκδηλώσεων  για να παρουσιάσουν τα τελικά αποτελέσματα του προγράμματος.

Η ΑΜΑΚΑ  παρουσίασε τα εικαστικά έργα των κρατουμένων με θεματική την Ευρωπαϊκή ιστορία και  τα ανθρώπινα δικαιώματα  και πραγματοποίησε μια σειρά βιωματικών  εργαστηρίων  για σωφρονιστικούς υπαλλήλους.

Tην ελληνική αποστολή συνόδευσε η κα. Έλενα Αγαπητού, διευθύντρια του σωφρονιστικού ιδρύματος Ιωαννίνων και ο αρχιφύλακας κ. Aλέξανδρος Λαμπρόπουλος από το ίδιο κατάστημα που είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν φυλακές στην Πολωνία και να συναντηθούν με συναδέλφους τους εκεί.

Δείτε παρακάτω μια σειρά φωτογραφιών από το διήμερο.

Διαβάστε εδώ την τελική αναφορά (final report) του προγράμματος στα αγγλικά.

Europe-for-Citizens-logo

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial