05 Μάρτιος, 2016
8:00 μμ
ΣΑΤΩΒΡΙΑΝΔΟΥ 34 OMONOIA

Η AMAKA, στα πλαίσια του Re-flower Project παρουσιάζει από τις 5  έως τις 13 Μαρτίου την εικαστική έκθεση Re-flower.

H έκθεση Re-flower παρουσιάζει τα αποτελέσματα του ομώνυμου δημιουργικού εργαστηρίου photo-therapy για γυναίκες, θύματα trafficking και sex workers που ζουν και εργάζονται στην πόλη της Αθήνας.

Το εργαστήριο υλοποιείται από την ΑΜΑΚΑ, ως κομμάτι του ευρύτερου προγράμματος “Τhe Attendants” και λαμβάνει χώρα από τον Σεπτέμβριο του 2015, στο κέντρο της Αθήνας πολύ κοντά στις γειτονιές όπου οι συμμετέχουσες γυναίκες ζουν και εργάζονται. Το εργαστήρι φιλοξενείται στην οδό Σατωβριάνδου, στο κτήριο της οργάνωσης “Στρατός της Σωτηρίας”. Εκεί στα πλαίσια του “Green Light Project” η οργάνωση έχει σαν στόχο να δημιουργήσει μελλοντικά ένα κέντρο ημέρας και υποδοχής της ευπαθούς αυτής ομάδας (με υπηρεσίες συμβουλευτικής στήριξης, νομική βοήθεια από διαφορετικές οργανώσεις κ.α.). Εκτός από την ΑΜΑΚΑ και το Στρατό Σωτηρίας στο χώρο ήδη δραστηριοποιείται η Μ.Κ.Ο ΘΕΤΙΚΗ ΦΩΝΗ που προσφέρει συμβουλευτική στήριξη στην ευπαθή ομάδα στόχου.

Η τοποθεσία αυτή του χώρου δίνει ένα ιδιαίτερο χρώμα σε όλη  την προσπάθεια, καθώς τα προβλήματα και οι συνθήκες του πληθυσμού βιώνονται με πολύ έντονο τρόπο. Σε αυτήν ακριβώς την τοποθεσία επιλέχθηκε να γίνει και η έκθεση παρουσίασης των αποτελεσμάτων του εργαστηρίου, καθιστώντας τον ίδιο τον χώρο, μέρος της έκθεσης.

Ο θεατής, θα καλεστεί να περπατήσει στους ίδιους δρόμους που οι κοπέλες εργάζονται, και μπαίνοντας στο κτήριο θα είναι σαν να μοιράζεται μέρος της πραγματικότητας τους. Στον χώρο θα έχει την δυνατότητα να δει τα έργα που οι ίδιες κοπέλες δημιούργησαν:  φωτογραφίες, κείμενα και ηχητικά ντοκουμέντα.

Στόχος της έκθεσης είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού δια μέσου της τέχνης πάνω στα θέματα του trafficking και της σεξουαλικής εκμετάλλευσης. Παράλληλα, στο χώρο θα υπάρχει ενημερωτικό υλικό για σχετικά ζητήματα υπό την επιμέλεια της Μ.Κ.Ο  “Θετική Φωνή”.

reflower5

reflower4

 3pola

Την ημέρα των εγκαινίων, κάτω από την μουσική πινελιά της Dj Ανδρομάχης όπου θα μας συνοδεύσει με soulful ήχους θα λειτουργεί διαδραστικός φωτογραφικός θάλαμος, όπου το κοινό με μεθόδους video therapy θα μπορεί να αφήσει το μήνυμα του για τις γυναίκες του εργαστηρίου καθώς και άλλα εικαστικά δρώμενα.

Βρείτε το Δελτίο τύπου ΕΔΩ

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ:  ΣΑΒΒΑΤΟ 5 MAΡTIOY |  20.00

ΔΙΑΡΚΕΙΑ : ΣΑΒΒΑΤΟ 5 ΜΑΡΤΙΟΥ –  ΚΥΡΙΑΚΗ 13  ΜΑΡΤΙΟΥ

ΩΡΕΣ:  KAΘΗΜΕΡΙΝΑ 15.00-20.00, ΣΑB | ΚΥΡ : 11.00-20.00

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΣΑΤΩΒΡΙΑΝΔΟΥ  ΣΤΑΘΜΟΣ ΜΕΤΡΟ ΟΜΟΝΟΙΑ

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ATTENDANTS

To Attendants Project δημιουργήθηκε από την φωτογράφο Μυρτώ Παπαδοπούλου το 2011, σαν μια απάντηση στη έντονη αύξηση των θυμάτων trafficking και σεξουαλικής εκμετάλλευσης που παρατηρείται στην Ελλάδα τα χρόνια της κρίσης. Το Attendants είναι ένα Cross Media project το οποίο εξετάζει την βιομηχανία του σεξ με διαφορετικά πρίσματα. Οι δράσεις του Attendants περιλαμβάνουν εκδόσεις, ομιλίες, φωτογραφικές εκθέσεις, ντοκιμαντέρ, εκπαιδευτικά προγράμματα κ.α. Σε αυτό το πλαίσιο των δράσεων εντάσσεται και το εργαστήρι Photo – therapy Re-flower, με άμεσους αποδέκτες τα ίδια τα θύματα.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΤΗΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ GREEN LIGHT PROJECT

Ο Στρατός της Σωτηρίας είναι ένα παγκόσμιο  χριστιανικό  κίνημα το οποίο δραστηριοποιείται σε 124 χώρες. Από το 2007 με έδρα την Θεσσαλονίκη έχει αρχίσει να σχεδιάζει προγράμματα  ανθρωπιστικής βοήθειας  στην Ελλάδα που απευθύνονται  σε ηλικιωμένους, νέους γονείς, άστεγους, θύματα trafficking κτλ.

To Green Light Project (GLP) είναι μια πρωτοβουλία του Στρατού της Σωτηρίας στην Ελλάδα ενάντια στην εκμετάλλευση ανθρώπων. Από το 2009 στη Θεσσαλονίκη και από το 2013 στην Αθήνα -με τη συμβολή του Set Free Movement και του Free Methodist- το πρόγραμμα προσφέρει τις υπηρεσίες του σε άτομα που έχουν παγιδευτεί σε κυκλώματα σωματεμπορίας και εκμετάλλευσης. Το πρόγραμμα έχει σαν βάση του την προσωπική επαφή με άτομα και οικογένειες και τη συμπαράστασή του για να ζήσουν μια αξιοπρεπή ζωή. Επίσης, επιδίωξή του είναι η ανάπτυξη συνεργασιών με άλλες κοινωνικές προσπάθειες, για μια πιο αποτελεσματική αντιμετώπιση του προβλήματος, μέχρι την εξάλειψή του. Πρόσφατα, με την σημαντική υποστήριξη του Sani Resort, το GLP απέκτησε ένα υπέροχο “σπίτι” στο κέντρο της Αθήνας, για να γίνει η βάση των δραστηριοτήτων του.  Στο σπίτι αυτό τώρα φιλοξενείται και η έκθεση Re-flower.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΤΙΚΗ ΦΩΝΗ

Η Θετική Φωνή είναι ο Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδος, των ανθρώπων που ζουν με τον HIV/AIDS.

Ο Σύλλογος ιδρύθηκε το 2009 με σκοπό την προάσπιση των δικαιωμάτων των οροθετικών, την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του HIV/AIDS, καθώς και τον περιορισμό των κοινωνικών και οικονομικών επιπτώσεών του στην Ελλάδα.

O σύλλογος αγωνίζεται για την εξασφάλιση καλύτερων πρακτικών πρόληψης και ενημέρωσης, υπηρεσιών περίθαλψης και κοινωνικής μέριμνας των ανθρώπων που ζουν με HIV/AIDS αλλά και των ευάλωτων στον HIV κοινωνικών ομάδων. Παράλληλα εργάζεται για την κοινωνική αποδοχή, αλληλεγγύη και υποστήριξη των ομάδων αυτών ώστε να αντιμετωπιστούν οι παραβιάσεις της αξιοπρέπειας και των ανθρώπινων δικαιωμάτων τους.

Δείγμα της μουσικής της Dj Ανδρομάχης

logo_positive_web_transp24

green_light_sa

LOGOS_SAMEratio_Horiz_ENG

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial