01 Μάρτιος, 2015
6:30 μμ
ΡΟΜΑΝΤΣΟ, Αναξαγόρα 3-5, Ομόνοια

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ PLAYBACK

 

Στα πλαίσια της Έκθεσης ΘΗΒΑ 102 χλμ’, τη Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015, η Εταιρεία Δραματικής Έκφρασης και Θεραπείας «Παλμός» θα παρουσιάσει μια καινοτόμο για τα ελληνικά δεδομένα μέθοδο εμψύχωσης και κοινωνικής αλληλεπίδρασης μέσω της θεατρικής δράσης.

Το θέατρο «Playback» είναι μια μορφή θεάτρου, όπου μια ομάδα ηθοποιών, εκπαιδευμένων ειδικά σε αυτοσχεδιασμούς, αναλαμβάνουν να παίξουν επί τόπου και χωρίς κάποιο δεδομένο κείμενο, αφηγήσεις, ιστορίες ζωής ή απλά τις σκέψεις και τα συναισθήματα των θεατών. Η μορφή αυτή θεατρικού δρώμενου εφαρμόζεται για κοινωνικούς, πολιτιστικούς και θεραπευτικούς σκοπούς. Η ομάδα έχει παίξει σε θέατρα, σε σχολεία, νοσοκομεία, μονάδες ψυχιατρικής αποκατάστασης, κέντρα ηλικιωμένων, φυλακές, κέντρα απεξάρτησης, συλλόγους, σωματεία, μονάδες εμψύχωσης, κάθε φορά προσαρμόζοντας τα θέματά τους ανάλογα με το αντίστοιχο κοινό. Επίσης, το θέατρο «Playback» παίζεται συχνά σε συνέδρια, ημερίδες, πολιτιστικές εκδηλώσεις και φεστιβάλ, με στόχο την επικοινωνία των συμμετεχόντων σχετικά με τα ζητήματα και τις εμπειρίες τους από τις αντίστοιχες εκδηλώσεις.

Με τη βοήθεια ενός συντονιστή του όλου δρώμενου, οι θεατές μοιράζονται και ανταλλάσσουν βιώματα και εμπειρίες τους, επικοινωνούν συναισθηματικά, ανακαλύπτουν λύσεις και εναλλακτικές και μοιράζονται κοινές εμπειρίες. Μέσα από την αισθητική εμπειρία του θεάτρου και της μουσικής που εμπεριέχει η παράσταση Playback, οι θεατές συμμετέχουν σε  μια – μοναδική κάθε φορά – πολιτιστική και υπαρξιακή εμπειρία, που δυναμώνει το αίσθημα του «ανήκειν». Η ιστορία της ζωής του καθενός αποκτά σημασία, γίνεται πολύτιμη γι’ αυτόν  και για τους άλλους, ενώνει το κοινό με το διαφορετικό, εμπεριέχει το κοινωνικά αποκλεισμένο άτομο και ανοίγει  το δρόμο του ατόμου προς την Κοινότητα και την κοινωνική ζωή. Είναι μια ευκαιρία για κάθε άτομο να βρει τη φωνή του και η ζωή του να έρθει  στο προσκήνιο.

Η αρχική ομάδα «Playback Ψ» ιδρύθηκε το 2004 και αποτελείται από επαγγελματίες  καλλιτέχνες (ηθοποιούς, μουσικούς, χορευτές) και ψυχοθεραπευτές.

Σκηνοθεσία-Συντονισμός: Λάμπρος Γιώτης.
Μουσική: Κατερίνα Ελοσίτου.
Παίζουν εναλλάξ οι  ηθοποιοί (αλφαβητικά): Χρήστος Θεοχαρόπουλος, Αντώνης Ιορδάνου, Βέρα Λάρδη, Γόνη Λούκα, Μελέτης Ηλίας, ΔημήτρηςΜπέγιογλου, Βάσια Παρασκευοπούλου,  Γιώργος Τζωρτζής,  Χριστίνα Φραγκιαδάκη, Κλαίρη  Χριστοπούλου.

ΗΜEΡΟΜΗΝΙΑ: 02.03.2015

EΙΣΟΔΟΣ: ΠEΡΙΟΡΙΣΜEΝEΣ ΘEΣEΙΣ.

Για δήλωση συμμετοχής και περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας…

securedownload-6

securedownload

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial