01 Οκτώβριος, 2016
12:00 μμ
Ανωτατη Σχολη Καλων Τεχνων Αθηνας, Πειραιως 256 / Μουσειο Μπουζιανη, Γεωρ. Μπουζιάνη 27, Δάφνη,

1ο Ευρωπαικό Φεστιβαλ Τεχνης για την ΨυχικήΥγεία – NEFELE: 1-16 ΟΚΤ 2016
+ ομιλία και εργαστήριο από την ΑΜΑΚΑ ΜΚΟ

Το NEFELE αφορά σε ένα φεστιβάλ 16 ημερών με πάνω από 600 καλλιτεχνικές συμμετοχές από 23 χώρες, 68 εκδηλώσεις από 15 ελληνικούς και ξένους συνεργαζόμενους φορείς, στις εγκαταστάσεις της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών Αθήνας, Πειραιώς 256 και στο Μουσείο Μπουζιάνη Δήμου Δάφνης – Υμηττού.

Το Φεστιβάλ αποτελεί την κεντρική δράση του έργου Networking European Festivals for mental Life Enhancement (N.E.F.E.L.E Project**) που υλοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος Creative Europe της Ε.Ε. και έχει σαν στόχο την ενίσχυση της καλλιτεχνικής δημιουργίας που συνδέεται με την Ψυχική Υγεία, επιδιώκοντας:

  1. την αντιμετώπιση του στίγματος προς όφελος των πασχόντων και της κοινωνίας ως συνόλου
  2. τη διεύρυνση των καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων προς όφελος των καλλιτεχνών
  3. τον εμπλουτισμό των θεραπευτικών διαδικασιών

Δείτε περισσότερες πληροφορίες για το Φεστιβάλ εδώ:
http://www.nefeleproject.eu

Η διοργάνωση αποσκοπεί να φέρει κοντά επαγγελματίες που εργάζονται στον χώρο της ψυχικής υγείας και την τέχνης σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, να ανοίξει πρωτοπόρες γέφυρες συνεργασίας και να ευαισθητοποιήσει το κοινό σε σχετικά θέματα. Στον προγραμματισμό εντάσσονται χορευτικές παραστάσεις, εκθέσεις φωτογραφίας, δρώμενα, διαδραστικά – βιωματικά εργαστήρια ομιλίες κ.ά.

Δείτε το σχετικό βίντεο:
http://www.nefeleproject.eu/portfolio/tv-spot-nefele-festival/

art-emergency-omiliawhere-what-is-home-small-img-450x300px

Η ΑΜΑΚΑ στα πλαίσια του NEFELE θα πραγματοποιήσει την ομιλία Art Emergency, την Τρίτη 11 Οκτωβρίου 20.00 – 21.00, στην οποία θα περιγράφονται case studies και η μεθοδολογία που ακολουθήθηκε στο project Art Emergency – ένα πρόγραμμα καλλιτεχνικής θεραπείας που εφαρμόστηκε με στόχο να προσφέρει ανακούφιση στους προσφυγικούς πληθυσμούς που εισρέουν από τις αρχές του 2015 ανά στην χώρα μας.

Παράλληλα την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 18.00-20.00, χρησιμοποιώντας οπτικό υλικό που προέρχεται από το εργαστήρι Art Emergency οι συμμετέχοντες θα έχουν την δυνατότητα για 2 ώρες να βιώσουν την ευεργετική δράση της εικαστικής φώτο – θεραπείας στο εργαστήρι WHERE / WHAT is HOME.

Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής:
Γραφείο Τύπου NEFELE festival:
Δημήτρης Οικονόμου
Τ: 210 5913826
E: press@nefeleproject.eu

Κατεβάστε το πρόγραμμα

Δηλώστε συμμετοχή online


** Το έργο Networking European Festivals for mental Life Enhancement (N.E.F.E.L.E Project).

Υλοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος Creative Europe της Ε.Ε. από εταιρικό σχήμα 5 κρατών μελών με συμμετοχή των οργανισμών First Fortnight/Ireland, Funtation Intras/Spain, Euronet/Italy και ASOK/Lithuania. Ευθύνη του κεντρικού συντονισμού του έργου έχει ο φορέας Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. “ΕΔΡΑ”, με μακρά εμπειρία σύνδεσης Τέχνης & Ψυχικής Υγείας (ΨΥ), βάσει του εξειδικευμένου Φεστιβάλ ART4MORE (art4more.org) που διοργανώνει 9 έτη στην Ελλάδα.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial