26 Μάιος, 2017
6:00 μμ
Παλιό Αμαξοστάσιο ΟΣΥ, Ερμού και Πειραιώς, Αθήνα

Έκθεση Art Emergency

To ταξίδι των προσφύγων σε πρώτο πρόσωπο

ΑΜΑΞΟΣΤΑΣΙΟ ΟΣΥ  26-29 ΜΑΐΟΥ 2017

 

Η έκθεση Αrt Emergency  αποτελεί μία καλλιτεχνική  σύμπραξη του Art Emergency και του φεστιβάλ mind the fact που  αναδεικνύει και προβάλει τον κοινωνικό χαρακτήρα και των δύο αυτών δράσεων.

Στην έκθεση, παρουσιάζεται μια επιλογή αποτελεσμάτων των  εργαστηρίων θεραπείας της τέχνης Art Emergency για νέους πρόσφυγες που λειτουργούν από τον Απρίλιο του 2016.  Τα έργα αποτυπώνουν τη διαρκώς μεταβαλλόμενη πραγματικότητα των προσφύγων, όπως αυτή αποτυπώθηκε στη θεματική των εργαστηρίων που ήταν Το Ταξίδι μου- My Journey.

Η έκθεση αποτελείται από πολυμεσικά (multimedia) έργα, πρωτότυπα έργα ζωγραφικής και γλυπτικής,  video, animation, φωτογραφίες  και μεγάλα εικαστικά έργα σε ένα εικαστικό περιβάλλον διαμορφωμένο έτσι ώστε ο θεατής να προσπαθήσει να βιώσει εκ του σύνεγγυς  την πραγματικότητα της προσφυγιάς.  Οι  νέοι  πρόσφυγες καταγράφουν το ταξίδι τους μέσα από την τέχνη και για αυτό ξεχωριστή ενότητα στην έκθεση θα αποτελούν τα έργα με τεχνικές υποκειμενικής χαρτογράφησης, που αναπαριστούν την πορεία τους ως εδώ μέσα από το πρίσμα των δικών τους πεποιθήσεων, βιωμάτων και εικόνων καθώς και φωτογραφίες βγαλμένες από τους ίδιους, όπου ο φωτογραφικός φακός γίνεται εργαλείο επικοινωνίας.

Συντελεστές: Ανδρομάχη Βρακατσέλη, Μάγια Γκουρτσογιάννη,  Δάφνη Καλαφάτη, Ιωάννα Μανουσάκη- Αδαμοπούλου, Μαργαρίτα Παπαδοπούλου, Μυρτώ Παπαδοπούλου, Άρτεμις Παμαρινοπούλου,  Φωτεινή Παπαχατζή, Χρυσούλα Πλακιώτη, Νιόβη Σταυροπούλου, Ερατώ Τζαβάρα 

Επιμέλεια: Δάφνη Καλαφάτη, Αριστοτέλης Καρανάνος, Αλεξάνδρα Σιάφκου, Nιόβη Σταυροπούλου, Μάγια Γκουρτσογιάννη

 Υποστηρικτές:

AMAKA, Μercy Corps με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Καταγραφή11

Εγκαίνια:  26/05/2017, 6μμ

Χώρος : Αμαξοστάσιο ΟΣΥ, Πειραιώς και Ερμού, Γκάζι

Διάρκεια : 26/05/2017- 29/05/2017

Πληροφορίες : + 30 6981802544

 

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial