13 Οκτώβριος, 2016
6:00 μμ
Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών, Πειραιώς 254,

Ποιές μυρωδιές και συναισθήματα χαρακτήριζαν το πατρικό μου σπίτι; Τι ήχους θυμάμαι από τότε; Τι χρώματα βάζω στη διαδρομή μου ως εδώ; Ποιά ήταν τα πιο έντονα όνειρα που έχω δει εδώ; Τι είναι για μένα η πατρίδα;

Οι συμμετέχοντες στο εργαστήριο ART EMERGENCY καλούνται μέσα από την φωτογραφία να ανακατασκευάσουν αναμνήσεις από την αίσθηση «μιας πατρίδας», και να μοιραστούν ιστορίες με την ομάδα. Πώς μια φωτογραφία μπορεί να ξυπνήσει ξεχασμένες μνήμες και να λειτουργήσει καταλυτικά στην ομάδα?

Στο εργαστήρι θα χρησιμοποιηθεί φωτογραφικό υλικό το οποίο έχει δημιουργηθεί στην διάρκεια των εργαστηρίων Art Therapy της ΑΜΑΚΑ σε προσφυγικούς καταυλισμούς και υλικό το οποίο θα παραχθεί από τους ίδιους τους συμμετέχοντες επί τόπου.

Σαν κλείσιμο του εργαστηρίου η ομάδα θα δημιουργήσει ένα βίντεο από κοινού στέλνοντας το μήνυμα της   για το τί σημαίνει η πατρίδα για τον καθένα .

Το εργαστήρι θα έχει θεωρητικό-πρακτικό χαρακτήρα καθώς παράλληλα με τις δραστηριότητες θα δοθούν στους συμμετέχοντες στοιχεία θεωρητικά φώτο και βίντεο θεραπείας.

Διάρκεια : 2 ώρες
Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 20

Η είσοδος σε όλες τις δράσεις φεστιβάλ είναι ελεύθερη

Κατεβάστε το πρόγραμμα

Δηλώστε συμμετοχή online

 

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial