13 Νοέμβριος, 2011
7:00 μμ
Συνεργείο, Κολωνού 31, Μεταξουργείο

Μια παράσταση από τους Συμμετέχοντες στο Καλλιτεχνικό Εργαστήρι

H M.K.O. ΑΜΑΚΑ και το Συνεργείο διοργανώνουν τα δύο τελευταία χρόνια το καλλιτεχνικό εργαστήρι για νέους μετανάστες – πρόσφυγες με θέμα «Ο σταθμός μου – Η Αθήνα», όπου με άξονα την διαπολιτισμική κουλτούρα των συμμετεχόντων, οι ίδιοι δημιουργούν τη δική τους ιστορία, τη δική τους παράσταση, το δικό τους σταθμό, χρησιμοποιώντας εικαστικά και τεχνολογικά μέσα σε συνδυασμό με το θεατρικό παιχνίδι.

Τι αναμνήσεις έχεις από την πατρίδα σου;

Πώς ήταν το μακρύ ταξίδι σου ως εδώ;

Τώρα πώς είναι να ζεις σε μια καινούρια πόλη;

Με το τέλος της περσινής πολύ δημιουργικής χρονιάς, η παράσταση που ετοίμασε το Station Athens, παρουσιάστηκε τον Ιούνιο στην πλατεία Αυδή. Τώρα που… χειμώνιασε, μαζευόμαστε για τρεις Κυριακές στο Συνεργείο (13, 20 & 27 Νοεμβρίου) στις 20:30, για να συναντήσουμε και πάλι τον Ζάκι, τον Μπακάρ, τον Χασάν, τον Άλεξ, τον Ζακαρία, τον Αμάν, τον Μπαρκάτ, τον Μοχάμεντ, τον Σάκι, τον Ιρφάν, τον Μουσταφά και τον Παρίζ, που θα μας διηγηθούν το ταξίδι από την πατρίδα τους – Αφγανιστάν, Ιράν, Συρία, Πακιστάν – μέχρι την Αθήνα και το Συνεργείο.

To θεατρικό προέκυψε ως μια αυθόρμητη ζωντανή διήγηση των συμμετεχόντων, ως μια ανάγκη να μοιραστούν μαζί μας την πολυτάραχη ζωή τους. Για πρώτη φορά, στην ταραγμένη πια σήμερα Αθήνα θα παρακολουθήσουμε μια παράσταση φτιαγμένη εξ ολοκλήρου από «ξένους». Οι προβολές και οι φωτογραφίες που συνοδεύουν το θεατρικό, αλλά και όλα τα σκηνικά, έχουν προκύψει κι αυτά μέσα από τα δημιουργικά παιχνίδια της ομάδας κατά την διάρκεια των εργαστηρίων. Παράλληλα λειτουργεί έκθεση στο φουαγιέ με έργα φωτογραφίας, video, ζωγραφικής των μαθητών του “Station Athens” από την περίοδο 2009 – 2011.

Σας προσκαλούμε λοιπόν σε αυτόν τον ιδιόμορφο τόπο αναμνήσεων και προσωπικών ιστοριών…

Συντονισμός Εργαστηρίου: Μαργαρίτα Παπαδοπούλου

Υπεύθυνη τομέα Φωτογραφίας – Video: Δάφνη Καλαφάτη

Υπεύθυνη τομέα Θεάτρου: Γιολάντα Μαρκοπούλου

Είσοδος: Eλεύθερη, με σειρά προτεραιότητας

Πληροφορίες: 6981 802544

Διεύθυνση: Κολωνού 31, Μεταξουργείο (μετρό ΜΕΤΑΞΟΥΡΓΕΙΟ)

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial