Χρυσούλα
Εικαστική Θεραπεύτρια
  • Εικαστική Θεραπεύτρια
  • Therapist

Η Χρυσούλα Πλακιώτη είναι Εικαστική Θεραπεύτρια με βάση την Αθήνα και το Μιλάνο. Σπούδασε Ιστορία και Θεωρία της Τέχνης στη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας (2013) και συνέχισε τις μεταπτυχιάκες σπουδές στο διετές πρόγραμμα Art Therapy της Ακαδημίας Καλών Τεχνών Brera στο Μιλάνο (2016).

Έχει εκτεταμένη εμπειρία στην Εικαστική Θεραπεία και συγκεκριμένα στο τομέα της Ψυχιατρικής, όπου εργάστηκε σε διάφορα εργαστήρια Εικαστικής Θεραπείας σε Ψυχιατρικές Κλινικές του Μιλάνου (2014-2015). Το 2015 συμμετείχε ως Performer στο art project « Vino Veritas », μια ομαδική Performance που παρουσιάστηκε στο Atelier Torre Fornello στην Piacenza και στη Fabbrica del Vapore, στα πλαίσια της Mediterranea 17 Young Artists Biennale στο Μιλάνο. Έχει συμμετάσχει σε διάφορες ομαδικές εκθέσεις στην Ιταλία και το εξωτερικό.

Το 2016 υλοποίησε το εικαστικό-θεραπευτικό πρόγραμμα « Beyond Those Lines/Oltre Quelle Linee» στο Νοσοκομείο των Φυλακών Κορυδαλλού, σε συνεργασία με το Μη

Κερδοσκοπικό Σωματείο «Τεχνοδρομώ». Τα έργα τέχνης της ομάδας κρατουμένων εκτέθηκαν στην Art Athina, τη Διεθνή Έκθεση Σύγχρονης Τέχνης στην Αθήνα.

Σήμερα, εργάζεται ως Art Therapist , συντονίζοντας εργαστήρια Εικαστικής Θεραπείας με ομάδες προσφύγων και μεταναστών στην Αττική, σε συνεργασία με την Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία « Amaka ».

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial