Η ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΑΣ

Ο κόσμος για δευτερόλεπτα αρχίζει και γυρίζει. Το πάνω γίνεται κάτω, και το κάτω πάνω. Τα χρώματα μπλέκονται, οι ήχοι απομακρύνονται. Βλέπω τον γαλάζιο ουρανό. Κρύβομαι για λίγο μέσα σε ένα μέρος που με κάνει να νιώθω όμορφα. Όταν γυρίζω από το ταξίδι μου έχω περισσότερη όρεξη και χαμογελώ.

ΑΜΑΚΑ, σημαίνει “αιώρα”, Ελεύθερος Χρόνος-Δημιουργία-Κίνηση.

Εμείς είμαστε η ΑΜΑΚΑ. Μια ομάδα που χρησιμοποιεί την τέχνη για παιχνίδι, για γνώση, για θεραπεία, για ζωή.


Ο ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ

Στόχος μας η οργάνωση καλλιτεχνικών εργαστηρίων που απευθύνονται κυρίως στους νέους κατοίκους της πόλης, τους μετανάστες που της δίνουν χρώμα, στις μη ευνοημένες κοινωνικές ομάδες και σε όλους όσους επιθυμούν να εκφραστούν μέσα από την τέχνη τόσο στη Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Σαν βασικό μέσο έκφρασης, σημείο συνάντησης και αρχή του ταξιδιού χρησιμοποιούμε τις εικαστικές και παραστατικές τέχνες, κυριώς το Θέατρο, την φωτογραφία και το βίντεο.

Απώτερος σκοπός μας μια συμβολή στην άρση του κοινωνικού αποκλεισμού με δεξιότητες κοινωνικής γνώσης που αναπτύσσονται, σε ένα ανοικτό περιβάλλον δημιουργικής μάθησης με κινητικότητα και συνεργασίες που προωθούνται μέσα από προγράμματα διαπολιτισμικής εκπαίδευσης.

Κεντρική ιδέα του προβληματισμού μας είναι ότι η ικανότητα των ανθρώπων να αυξάνουν συνεχώς την δυνατότητα ολοκλήρωσης των στόχων τους, καλλιεργείται με νέες μεθόδους σκέψης και όταν κατορθώνουν να εκφράζουν ελεύθερα την ομαδική έμπνευση. Η συνεχής εκμάθηση βοηθά τον άνθρωπο να αντιληφθεί το σύνολο της πραγματικότητας που τον περιβάλλει.


Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial