Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ

Η Μ.Κ.Ο. ΑΜΑΚΑ  ιδρύεται στην Αθήνα το 2008, με σκοπό την στήριξη και αρωγή ευπαθών ομάδων.

Οι κύριες δράσεις της ΑΜΑΚΑ επικεντρώνονται σε προβλήματα του κοινωνικού χώρου.

Η εταιρία ΑΜΑΚΑ αναλαμβάνει τον σχεδιασμό και την υλοποίηση των σχετικών προγραμμάτων και παράλληλα, ανάλογα με την συγκεκριμένη δραστηριότητα αναζητεί τη συμμετοχή και την συνεργασία και άλλων φορέων ή ατόμων ώστε η υλοποίηση των δραστηριοτήτων να πραγματώνεται από τους πλέον ειδικούς στον κάθε χώρο, οι οποίοι μοιράζονται κοινούς με την ΑΜΑΚΑ προβληματισμούς.

Η μεθοδολογία δουλειάς είναι η αναζήτηση μακροχρόνιων προγραμμάτων και φορέων στήριξης, από το δημόσιο είτε τον ιδιωτικό φορέα έτσι ούτως ώστε να επιτυγχάνεται το προσδοκώμενο θεραπευτικό έργο.

Για την διεξαγωγή των δραστηριοτήτων της η ΑΜΑΚΑ βασίζεται στην συμβολή εθελοντών, σε χορηγίες και δωρεές ιδιωτών και επιχειρήσεων, σε συνεργασίες με άλλες Μ.Κ.Ο. στην Ελλάδα και το Εξωτερικό και ιδρύματα καθώς και σε Ευρωπαϊκά προγράμματα.


ΣΥΝEΡΓΑΤEΣ

Μ.Κ.Ο. Κλίμακα, Μ.Κ.Ο. Άρσις, Μ.Κ.Ο. Μεσόγειος S.O.S., Διεθνής Αμνηστία, Magic Happens, Polyplanity Productions, Playroom, Free and Real, Τroo Food Liberation, Six Billions, Guerrilla Cinematography, Savefrag Productions, AJA Foundation (USA), PH15 (ARG), Creatif Schrijven (BE), Cascina Macondo (IT), Fundacja Slawek (PL), Keys of Change (UK).

Δήμος Αθηναίων, Δήμος Βύρωνα, Ο.Π.Α.Ν.Δ.Α., Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υπουργείο Δικαιοσύνης, Υπουργείο Υγείας, Ευρωπαϊκό Ταμείο Προσφύγων, Ινστιτούτο Μεταναστευτικής Πολιτικής, Ελληνική Εταιρεία Εθνολογίας, Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών, Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς, Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Tαχυδρομικό Ταμιευτήριο, HSBC, Western Union, Cosmote.


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ 

(Υλοποιημένα προγράμματα σε συνεργασία με ευρωπαϊκούς φορείς.)

“Batane Now… Θα Πει Νέα Πατρίδα”, με την υποστήριξη του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Ταμείου Προσφύγων 2008.

«REFUGES START: Ξεκίνημα ‘Ενταξης και ‘Εκφρασης» στα πλαίσια του έργου Ένταξη Προσφύγων έτους 2009, στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Ταμείου Προσφύγων 2009.

“Μέθοδοι για την σχολική και κοινωνική ένταξη των παιδιών πρόγραμμα ΤΑCT” Διακρατικές Δράσεις ενάντια στο Trafficking Ανηλίκων, (Τransnational Actions Against Child Trafficking) με άμμεσο συνεργάτη την οργάνωση “Terre des Hommes”.

LAUTC (Learning About Us Through Culture), European Integration Forum 2008.

“Δράσεις σε Γειτονιές” 2013, Ευρωπαϊκό Ταμείο ‘Ενταξής.

“PAROL – Art Beyond Walls, Beyond Borders”, Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα CULTURΕ 2007-2013.


Η ομάδα μας…

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial