Εικαστική Ψυχοθεραπεία και Θεραπεία Νοητικής Εξισσορόπησης (MΒT).  Μια ολιστική προσέγγιση.

Σε 4 συναντήσεις με τον  Δρ. Ιωάννη Μπουχέλο.

Η ΑΜΑΚΑ σε συνεργασία με τον Ιωάννη Μπουχέλο, διοργανώνουν μια σειρά βιωματικών εργαστηρίων  που έχουν σαν στόχο να μεταδώσουν συγκεκριμένα εργαλεία διαχείρισης και επεξεργασίας του  εσωτερικού τραύματος, όπως προκύπτει μέσα σε μια θεραπευτική διαδικασία.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε θεραπευτές, τόσο του σώματος, όσο και του πνεύματος, οι οποίοι ενδιαφέρονται να χρησιμοποιήσουν αυτά τα εργαλεία στην θεραπευτική τους πρακτική.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μια σειρά τεσσάρων συναντήσεων για περιορισμένο αριθμό επαγγελματιών υγείας.

Οι συμμετέχοντες θα διερευνήσουν τη σύνδεση του νου και του σώματος και τη χρήση τόσο της Θεραπείας Μέσω Τέχνης,  όσο και της Θεραπείας Νοητικής Εξισσορόπησης (MBT) με στόχο τη δημιουργία μιας σειράς θεραπευτικών εργαλείων για την αντιμετώπιση του τραύματος.

Το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί ειδικά για όσους επιθυμούν να ενσωματώσουν τις δεξιότητες θεραπείας MBT, Kinesiology, τη μέθοδο Εξισσορόπησης Εσωτερικών Εικόνων Tapas, τσι γκονγκ, κινήσεις ματιών και Art therapy στο υπάρχον πλαίσιο της τρέχουσας πρακτικής τους, στοχεύοντας σε μια ολιστική θεραπεία.

Έμφαση θα δοθεί στην εμπειρία της ομαδικής δημιουργικής διαδικασίας μέσω της τέχνης, και στην κατανόηση και εφαρμογή των παραπάνω τεχνικών, σε ένα περιβάλλον που ευνοεί την προσωπική ανάπτυξη.

Οι τεχνικές περιλαμβάνουν ελαφριά χτυπήματα στο σώμα και πιέσεις (tapping)  ,αναπνοές,  συνειδητό μέτρημα, εσωτερικές εικόνες, ζωγραφική, ενεργειακή εστίαση ,φράσεις και μάντρα, που συντελούν στο ξεκλείδωμα του τραύματος και στην πορεία επίλυσης του με μεγαλύτερη υποκειμενικότητα και καθαρότητα.

Ο Ιωάννης Μπουχέλος ως κλινικός ιατρός ασκεί ολιστική ιατρική για 22 συναπτά έτη. Έχει εκπαιδευθεί στην Ερικσόνια Ύπνωση, το NLP, τη Συστημική Αναπαράσταση, τη Θεραπεία Γκεστάλτ, την Κινησιολογία, την Ομοιοπαθητική, την Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική, το Qi Gong. Συντονίζει και συμβουλεύει ομάδες και άτομα ώστε να βελτιώσουν την φυσική, συναισθηματική και συστημική στάση υγείας.

Ημερομηνίες : 
Τετάρτες :   24/1, 31/1, 7/2, 14/2   17.30-21.30

Χώρος:
Studio AMAKA, Αγίου Νικολάου 11, 11741, Κουκάκι, Σταθμός Μετρό Συγγρού-Φιξ

Κόστος:
200 ευρώ

Δηλώσεις Συμμετοχής ΕΔΩ
Περισσότερες πληροφορίες στο info@amaka.gr και στο κινητο 6932959732.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial