Όταν η τέχνη συναντά την ιστορία, την πολιτική και τη θεραπεία.

Πώς διδάσκουμε τα ανθρώπινα δικαιώματα σε ανθρώπους οι οποίοι στερούνται την ελευθερία τους;

Ποια είναι τα στοιχεία της ιστορίας τη Ευρωπαϊκής Ένωσης  που μπορούν να βοηθήσουν στην καλλιέργεια μιας υγιούς πολιτικής συνείδησης;

Πώς οι νέες εξελίξεις στην αγορά εργασίας συμβάλλουν στην ομαλότερη επανένταξη των ευπαθών ομάδων;

Και πώς όλα αυτά συνδέονται με τη Θεραπεία μέσω της Τέχνης;

Η ΑΜΑΚΑ στα πλαίσια του προγράμματος «E.U.R.O.P.E.»  διοργανώνει  το τετραήμερο σεμινάριο «Η ΕΥΡΩΠΗ ΜΕΣΑ ΕΞΩ». Το σεμινάριο απευθύνεται  σε εθελοντές, μέλη άλλων Μ.Κ.Ο. ή ανεξάρτητα άτομα, που δραστηριοποιούνται ή σκοπεύουν να δραστηριοποιηθούν  σε πλαίσια εγκλεισμού και θέλουν να κατευθύνουν σεμινάρια εκπαίδευσης και τέχνης.

Τα σεμινάρια θα διεξαχθούν με τη συνεργασία του Πανεπιστημίου Collegium Civitas της Πολωνίας,  της Μ.Κ.Ο. Slawek Foundation από την Πολωνία και της  Μ.Κ.Ο. Valto-sav Alapitvany από την Ουγγαρία. Οι εκπαιδευτές της ΑΜΑΚΑ και των παραπάνω ιδρυμάτων για τέσσερις ημέρες θα παρουσιάσουν στους συμμετέχοντες  στοιχεία της Ευρωπαϊκής ιστορίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπως, επίσης, και εργαλεία που μπορούν να χρησιμοποιήσουν για να διδάξουν  αργότερα οι ίδιοι τις  έννοιες αυτές σε άτομα που στερούνται την ελευθερία τους.

Οι δύο ημέρες του σεμιναρίου θα έχουν θεωρητικό χαρακτήρα, ενώ κατά τις δύο τελευταίες η ομάδα θα ασχοληθεί με συγκεκριμένες τεχνικές και  μεθόδους θεραπείας μέσω της τέχνης, τις οποίες η ΑΜΑΚΑ εδώ και χρόνια εφαρμόζει με ευπαθείς ομάδες.

Το σεμινάριο διατίθεται ΔΩΡΕΑΝ.

Είναι απαραίτητη η παρακολούθηση και των 4 ημερών.

Μετά την ολοκλήρωση του σεμιναρίου θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης στους συμμετέχοντες του σεμιναρίου από το Πανεπιστήμιο Collegium Civitas, ενώ 12  εθελοντές θα έχουν τη δυνατότητα να εφαρμόσουν πρακτικά όλα όσα έμαθαν και να συμμετάσχουν στη διοργάνωση ολιγοήμερων εργαστηρίων σε καταστήματα κράτησης στην Ελλάδα.

Το σεμινάριο θα διεξαχθεί στην Αγγλική γλώσσα.

Παρακαλώ πολύ συμπληρώστε την ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ και στείλτε την ηλεκτρονικά στο info@amaka.gr

* Λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων (26 συνολικά) θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας.

Αναλυτικό πρόγραμμα 4ημερου σεμιναρίου

Δελτίου Τύπου Προγράμματος «E.U.R.O.P.E.»  

Χώρος Διεξαγωγής : Σατωβριάνδου 34, 1ος όροφος, Στάση Μετρό Ομόνοια
Ημερομηνίες: Δευτέρα 18 Απριλίου – Πέμπτη 21  Απριλίου 2016
Ώρες: 10:00-15:00


ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ:

www.amaka.gr
+30 2117801256
               

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial