Το «Re-Flower Project» είναι το νέο εργαστήρι που υλοποιεί η Μ.Κ.Ο ΑΜΑΚΑ για την χρονιά 2015-2016.

Το «Re-Flower Project» είναι ένα εργαστήρι φωτοθεραπείας (photo therapy) που απευθύνεται σε γυναίκες οι οποίες έχουν πέσει θύματα παράνομης διακίνησης / trafficking ή σεξουαλικής εκμετάλλευσης /sex workers στην Αθήνα, ενώ παράλληλα αποσκοπεί στο να προσελκύσει και να ευαισθητοποιήσει ευρύτερο κοινό μέσα από την επικοινωνία των αποτελεσμάτων του. Το εργαστήρι λαμβάνει χώρα κάθε εβδομάδα για 3 ώρες σε κτήριο κοντά στον χώρο εργασίας των γυναικών.

Με την φωτογραφία – σαν κύριο εργαλείο – οι συμμετέχουσες εκφράζουν τους φόβους τους καθώς περιεργάζονται το τοπίο που τις περιβάλλει, διεκδικώντας έτσι το δικαίωμα στην δημιουργία και την ελευθερία. Διερευνούν και συζητούν τα πολύ ευαίσθητα θέματα που βιώνουν με έναν μη-απειλητικό τρόπο. Έρχονται έτσι σε διάλογο με την κοινότητά τους, συζητούν για τις εμπειρίες τους μέσα από τις φωτογραφίες και τις ιστορίες τους. Η εξερεύνηση του ψυχικού χώρου και η αίσθηση του ανήκειν σε μια ομάδα, συμβάλλουν σημαντικά στην ενδυνάμωση της αυτοπεποίθησης και την επούλωση των τραυμάτων. Σκοπός των εργαστηρίων είναι να καταστήσει τις γυναίκες αυτές ενεργά και αυτοδύναμα μέλη της κοινωνίας.

 


 

 

Athens, Greece 2010, Sitting inside a sex hotel in Athens. Most prostitution in Greece takes place illegally. While in Greece there are about 2000prostitutes registered in licensed brothels, it is estimated that 20,000 prostitutes workin the country illegally. Many of them are victims of people trafficking rings, forced into the sex-trade to pay off debts.

Athens, Greece 2010, Sitting inside a sex hotel in Athens. Most prostitution in Greece takes place illegally. While in Greece there are about 2000prostitutes registered in licensedbrothels, it is estimated that 20,000 prostitutes workin the country illegally. Many of them are victims of people trafficking rings, forced into the sex-trade to pay off debts.

 

Το έργο χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία στο πλαίσιο του Προγράμματος «Είμαστε όλοι Πολίτες», το οποίο είναι μέρος του συνολικού Χρηματοδοτικού Μηχανισμού του ΕΟΧ για την Ελλάδα, γνωστού ως EEAGrants. Διαχειριστής Επιχορήγησης του Προγράμματος είναι το  Ίδρυμα Μποδοσάκη. Στόχος του Προγράμματος είναι η ενδυνάμωση της κοινωνίας των πολιτών στη χώρα μας και η ενίσχυση της κοινωνικής δικαιοσύνης, της δημοκρατίας και της βιώσιμης ανάπτυξης.  

Το Re-flower αποτελεί κομμάτι του ευρύτερου cross media project “The Attendants”, το οποίο εξετάζει με διαφορετικά μέσα την βιομηχανία του σεξ,  με υπεύθυνη σχεδιασμού την Μυρτώ Παπαδοπούλου.

 

ref2 ref5

ref1

 

 

webodosak (1)

 

 

 

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial