Θήβα 102 χλμ: Αλλάζοντας τον κόσμο μέσα στη φυλακή

Μια καλλιτεχνική έκθεση με έργα κρατούμενων από τις γυναικείες φυλακές Ελεώνα θα παρουσιαστεί στο Ρομάντσο την ερχόμενη Τρίτη 24/2.

Παναγιώτα Κοντοδήμα

Πριν ενάμιση χρόνο, ξεκίνησε η διαδρομή ενός ευρωπαϊκού προγράμματος art therapy με χώρο δράσης τις φυλακές πέντε χωρών, Βέλγιο, Ιταλία, Σερβία, Πολωνία, Ελλάδα και αποδέκτες κρατούμενους. Πρόκειται για το «PAROL -writing and art beyond walls, beyond borders». Στην Ελλάδα, το πρόγραμμα με την ονομασία «Θήβα 102 χλμ», διεξήχθη στο Κατάστημα Κράτησης Γυναικών Ελεώνα Θήβας από την ΜΚΟ Αμάκα, η οποία ασχολείται με το να βοηθά ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες μέσω της θεραπείας της τέχνης, και διήρκησε από τον Σεπτέμβριο του 2013 μέχρι τον Ιούνιο του 2014.

Την Τρίτη 24 Φεβρουαρίου και για μία εβδομάδα, τα αποτελέσματα των εργαστηρίων θα παρουσιαστούν στο πλαίσιο μιας έκθεσης στο Ρομάντσο. Οι υπεύθυνες διεξαγωγής των εργαστηρίων του προγράμματος, που ήρθαν σε άμεση επαφή και συνεργασία με τις κρατούμενες, εξηγούν ποιος ήταν ο στόχος, το περιεχόμενο, οι αντιδράσεις, η εξέλιξη, αλλά και το αποτέλεσμα που θα δούμε να εκτίθεται.

Διαβάστε περισσότερα στο εδώ…

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial