ΜΙΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΚΟΥΚΛΑ ΘΑ ΠΕΡΠΑΤΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΟΥΡΚΙΑΣ-ΣΥΡΙΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟ MANCHESTER!

To The Walk – Το Ταξίδι πρόκειται για ένα κινητό – περιπατητικό  φεστιβάλ τέχνης στο οποίο συμμετέχουν μια πληθώρα από  κρατικούς, ανθρωπιστικούς και καλλιτεχνικούς φορείς, τόσο από χώρες της Ευρώπης όσο και της Ασίας κάτω από την ομπρέλα και τον συντονισμό της οργάνωσης Good Chance (Ηνωμένο Βασίλειο) και τους παγκοσμίως γνωστούς δημιουργούς του Warhorse, Handspring Puppet Company υπό την Καλλιτεχνική Διεύθυνση του Amir Nizar Zuabi. Το Ταξίδι, πραγματοποιείται από τον Απρίλιο 2021 μέχρι τον Ιούλιο του 2021.

Η καρδιά του Ταξιδιού είναι μία κούκλα ύψους 3,5 μέτρων με τη μορφή ενός εννιάχρονου κοριτσιού, η Μικρή Αμάλ, που ταξιδεύει περισσότερα από 8.000 χλμ., διασχίζοντας την Τουρκία και την Ευρώπη, για να βρει τη μητέρα της. Ένα ισχυρό σύμβολο για τα εκατομμύρια εκτοπισμένα παιδιά-πρόσφυγες που έχουν χωριστεί από τις οικογένειές τους. Μεταφέροντας το κατεπείγον μήνυμα «Μη μας ξεχνάτε», η Αμάλ θα ξεκινήσει από τα σύνολα Συρίας-Τουρκίας και θα διασχίσει Ελλάδα, Ιταλία, Ελβετία, Γερμανία, Βέλγιο και Γαλλία για να φτάσει στο Ηνωμένο Βασίλειο, φωτίζοντας τις ιστορίες των παιδιών προσφύγων που αντιπροσωπεύει. Το Ταξίδι θα φέρει κοντά αναγνωρισμένους καλλιτέχνες, σημαντικούς πολιτιστικούς φορείς, την κοινότητα και ανθρωπιστικές οργανώσεις για να δημιουργήσουν μαζί ένα από τα πιο τολμηρά έργα δημόσιας τέχνης που έχουν επιχειρηθεί ποτέ. Το Ταξίδι θα κορυφωθεί με μία μεγάλη υπαίθρια συμμετοχική εκδήλωση στο Διεθνές Φεστιβάλ του Μάντσεστερ (Manchester International Festival) τον Ιούλιο του 2021.

Στην Ελλάδα η μικρή Αμάλ θα περπατήσει τον δρόμο πολλών προσφύγων τον Απρίλη 2021 και θα περάσει από την Χίο, την Ελευσίνα, τον Πειραιά, την Λάρισα, τα Τρίκαλα, την Καλαμπάκα, τα Ιωάννινα και την Ηγουμενίτσα. 

Σημαντικό κομμάτι της όλης πρωτοβουλίας είναι οι εκπαιδευτικές δράσεις που διοργανώνονται κατά μήκος της διαδρομής της Amal. H AMAKA έχει αναλάβει τον συντονισμό και την διοργάνωση κάποιων από των εκπαιδευτικών δράσεων, οι οποίες θα αρχίσουν να υλοποιούνται από τον Ιανουάριο του 2021. 

Οι δράσεις περιλαμβάνουν εργαστήρια φωτογραφίας, θεάτρου, κόμιξ κ.α τόσο ψηφιακά όσο δια ζώσης ανοιχτά σε ομάδες νέων, σχολεία, προσφυγικές δομές κτλ .

Για να μάθετε περισσότερα για τις εκπαιδευτικές δράσεις και πώς μπορείτε να συμμετέχετε σε αυτες: 

Διαβάστε Εδώ

Aν είστε περίεργοι να δείτε πώς φτιάχτηκε η μικρή Αμάλ δείτε το παρακάτω βίντεο:

Εκατοντάδες διεθνείς συνεργάτες θα στηρίξουν τη Μικρή Αμάλ στο ταξίδι της – από θέατρα, κοινοτικές ομάδες, καλλιτεχνικές και ανθρωπιστικές οργανώσεις μέχρι τοπικές και κρατικές αρχές. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται:

The International Rescue Committee (IRC), Bloomberg Philanthropies, Comic Relief, Emergency, Help Refugees / Choose Love, Humanity Crew, Safe Passage, The Syria Campaign, Karam Foundation, UNHCR (International); İstanbul Kültür Sanat Vakfı (Istanbul Foundation for Culture and Arts), K2 Güncel Sanat Merkezi (K2 Contemporary Art Centre), Kültürhane, Yaren Kooperatifi (Turkey); under the auspices of the City of Athens, Municipal Theatre of Piraeus, El Sistema Greece, Home Project, SolidarityNow, mind the fact, Melissa Network (Greece), UNIMA- Hellas; C.A.S.A. Centro delle Arti della Scena e dell’Audiovisivo, Comune di Napoli, Teatro Pubblico Pugliese, Fondazione Pangea, Teatro di Roma (Italy); La Criée – Théâtre National de Marseille, Festival Mondial des Théâtres de Marionnettes, Institut du Monde Arabe (IMA), La Villette, Musée national de l’histoire de l’immigration, Refugee Food Festival (France); Kaserne Basel (Switzerland); CRILUX, ASBL La Source (Belgium); Manchester International Festival, Canterbury Cathedral, Counterpoint Arts, Mayor of London, National Theatre, Roundhouse, Royal Opera House, Sadler’s Wells, Shubbak Festival (UK). 

Για τον πλήρη κατάλογο των συνεργατών μας, παρακαλούμε επισκεφθείτε το παρακάτω link:

https://www.walkwithamal.org/el/friends/

The Walk Collage
TThe Walk Logos
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial