24 Φεβρουάριος, 2015
7:00 μμ
Ρομάντσο, Αναξαγόρα 3-5, Ομόνοια

ΘΗΒΑ 102 χλμ

Από το Σεπτέμβριο 2013 έως τον Ιούνιο 2014 η ΑΜΑΚΑ εφαρμόστε στις Γυναικείες Φυλακές της Θήβας τη πρωτοποριακό πρόγραμμα Τέχνης & Επικοινωνίας «PAROL – writing and art beyond borders, beyond walls» με την επωνυμία ΘΗΒΑ 102 χλμ, με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Culture program) και του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και σε συνεργασία με πέντε μη-κυβερνητικών Eυρωπαϊκών οργανώσεων στις φυλακές των ακόλουθων χωρών (Haikou-kern Antwerpen vow – Belgium, Charnwood Arts & Superact – United Kingdom, Cascina Macondo – Italy, Fundacja Slawek – Poland , ApsArt – Serbia).

Ο στόχος του PAROL είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής των κρατουμένων μέσω βιωματικών καλλιτεχνικών σεμιναρίων. Ταυτόχρονα, επιδιώκει να προωθήσει την καλλιτεχνική δημιουργία και έκφραση σε προϊόντα, τα οποία θα αναδυθούν ως στοιχεία μιας κοινής ευρωπαϊκής κληρονομιάς.

Σε μια προσπάθεια να ξεπεραστεί ο εγκλεισμός και να αντιμετωπιστεί ο κοινωνικός αποκλεισμός, θέλουμε να την οργανώσουμε μια έκθεση με τα έργα του προγράμματος, δηλαδή με τα έργα των ίδιων των κρατουμένων από τις Eλληνικές φυλακές αλλά και από τις φυλακές των Eυρωπαϊκών χωρών όπου το πρόγραμμα τέθηκε σε εφαρμογή. Σκοπός της είναι να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει το κοινό σχετικά με τα ζητήματα του εγκλεισμού και των ειδικών μεθόδων βίντεο, φωτογραφίας και δραματοθεραπείας. Η έκθεση θα περιλαμβάνει γραφικό και οπτικοακουστικό υλικό.

Η κύρια σύνδεση είναι ότι όλα τα εκθέματα είναι τα προϊόντα της αλληλεπίδρασης των κρατουμένων με καλλιτέχνες σε ολόκληρη την Ευρώπη. Η φωνή των “μέσα” έρχεται “έξω” μέσω της τέχνης.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης μια μέρα θα αφιερωθεί στην διεξαγωγή σεμιναρίου για τη θεραπεία μέσω της Τέχνης με έμφαση στη χρήση της φωτογραφίας και του βίντεο.

Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στις 24 Φεβ – 2 Μαρ στο ΡΟΜΑΝΤΣΟ.

expo1 expo2

 

ΡΟΜΑΝΤΣΟ, Αναξαγόρα 3-5, Ομόνοια
Τηλ. +30.2167003325 , email: romantso@romantso.gr

Παρακαλώ κατεβάστε το Δελτίο Τύπου:

[embeddoc url=”http://www.amaka.gr/wp-content/uploads/2014/11/Δ.Τύπου-Έκθεσης-ΘΗΒΑ-102-χλμ.pdf” width=”20%” height=”100px” viewer=”google”]

 

Κοιτάξτε φωτογραφίες από το πρόγραμμα ‘ΘΗΒΑ 102 χλμ’…

Υποστηρίξτε την έκθεση και το πρόγραμμα ‘ΘΗΒΑ 102 χλμ’…

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial