Φωτεινή
Εικαστικός Επιμελητής
  • Εικαστικός Επιμελητής

Η Φωτεινή Παπαχατζή γεννήθηκε στην Αθήνα. Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές (MA) στο Arts Management στο City University of London (2001) και Ευρωπαϊκό Πολιτισμό στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο. Σπούδασε computer graphics, φωτογραφία, video editing και documentary filmmaking, σχέδιο μόδας. Έχει συμμετάσχει σε workshops με τον Michael Ackermann και τον Ed Kashi. Yπήρξε μέλος του Φωτογραφικού Κύκλου. Έχει εργαστεί ως promoter της Cristina Villalonga και του Steve Wynn σε συναυλίες τους στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έχει εργαστεί ως video filmmaker και press officer για την εταιρεία Kinetika στο Λονδίνο. Από το 2007 είναι συντονίστρια της Culturepolis στην Ήπειρο. Από το 2008 διδάσκει το μάθημα της καλλιτεχνικής φωτογραφίας και Ιστορίας της Τέχνης στα ΝΕΛΕ Πρέβεζας, Λευκάδας και Φιλιππιάδας. Από το 2014 διδάσκει καλλιτεχνική φωτογραφία στην ομάδα ΚΑ.ΔΡΩ Φιλιππιάδας. Από το 2013 είναι υπεύθυνη για τα ευρωπαϊκά και εκπαιδευτικά προγράμματα στην Έντευξις / Photometria Festival. Έχει διοργανώσει και έχει συμμετάσχει σε εκθέσεις στην Ελλάδα, την Κούβα, την Αγγλία, την Ρωσία, την Κροατία, την Γερμανία και τις ΗΠΑ. Έχει παρουσιάσει ατομικές εκθέσεις στην Αθήνα, στα Γιάννενα και στην Πρέβεζα. Έργα της βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Ζει και εργάζεται στην Καστροσυκιά της Πρέβεζας.

Πρόσφατες συμμετοχές περιλαμβάνουν:
•    2015 ‘Of Human Bondage’ Anya and Andrew Shiva Gallery, John Jay College, 524 West 59th St., L2.73.14, New York, NY 10019, Επιμέλεια : Thalia Vrahopoulos
•    2014 Νοέμβριος Ομαδική έκθεση ‘ Η αόρατη δομή ’, Πολιτιστικό κέντρο Ρομάντσο, Επιμέλεια: Αποστόλης Αρτινός
•    2014 Αύγουστος-Σεπτέμβριος Έρευνα και Δημιουργία καλλιτεχνικού έργου για το project LhiLna- http://www.lhilna.eu/
•    2013 Ομαδική έκθεση ‘Casa Amalia’ Salon De Vortex, Aθήνα, Επιμέλεια: Αποστόλης Αρτινός
•    2013- Ομαδική έκθεση ‘The transparency of sex’ by the symptom projects, Άμφισσα http://www.thesymptomprojects.gr/
•    2013 – Ομαδική έκθεση 4daysstand Queer Festival –Θέατρο ‘Εμπρός’, Αθήνα http://www.embros.gr/home/
•    2012 – PhotoBiennale  Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης , «Πέρα από τα όρια του βλέμματος», Caroline May,  Φωτεινή Παπαχατζή, και Μαρία Πασχαλίδου, 11 Μαΐου – 17 Ιουνίου 2012, Αποθήκη Β1, στο λιμάνι Θεσσαλονίκης
•    2011 –4η Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης στην Μόσχα, Special Projects INTRIOR-ITY, Επιμελητές: Lana Zaytseva (Russia), Dmitry (Dima)  Strakovsky  (USA).
•    2011 –Έκθεση φωτογραφίας και βίντεο ‘Trafficking’ στο πλαίσιο των εκδηλώσεών του  «Πεδίου Δράσης Κόδρα 2011» του εικαστικού τμήματος Παρά Θιν’ Αλός, του πολιτιστικού φεστιβάλ του Δήμου Καλαμαριάς, Γυάλινο Περίπτερο, Παραλία Θεσσαλονίκης.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial