Το topos:lefkada είναι μια κοινοτική καλλιτεχνική δράση η οποία προσκαλεί τους κατοίκους του νησιού της Λευκάδας, το ευρύ κοινό και τους καλλιτέχνες να συμμετέχουν σε  δραστηριότητες τέχνης και πολιτισμού και να δημιουργήσουν έργα πρωτότυπα τα οποία έχουν σαν αφετηρία ένα κοινό τόπο, την Λευκάδα. Οι δράσεις του έργου αφορούν βιωματικά ψηφιακά εργαστήρια τέχνης, ανοιχτά και δωρεάν για το κοινό και υλοποιούνται τον Νοέμβριο 2020 – Μάρτιο 2021 σε ψηφιακό περιβάλλον, προβολές ταινιών και συζητήσεις. 

Στόχος της δράσης  είναι να δημιουργήσει ένα πολυμεσικό χώρο που θα εκφράζει τον τόπο μέσα από διαδικασίες συλλογικού χαρακτήρα, να δικτυώσει τοπικές ομάδες τέχνης με αντίστοιχες σε άλλα μέρη της Ελλάδας, να αναδείξει την τοπική πολιτιστική κληρονομιά και καλλιτεχνική παραγωγή και να αποτελέσει μια πλατφόρμα ανοικτού καλλιτεχνικού διαλόγου. 

Τo topos:lefkada είναι μια ανοιχτή πρόσκληση για δράση. Με αφετηρία κοινά  βιώματα και  κοινούς τόπους, οι καλλιτέχνες μαζί με τους συμμετέχοντες θα περιπλανηθούν στις δυνατότητες που δίνει ο ψηφιακός πολιτισμός για  ανταλλαγή ιδεών και δημιουργία, δίνοντας την δυνατότητα σε ευρύτερο κοινό να συμμετάσχει.

Τα πρώτα εργαστήρια του  topos:lefkada είναι: 

  • Ο ΤΟΠΟΣ ΣΑΝ  ΜΝΗΜΗ, Ιανουάριος – Φεβρουάριος 2021: Βιωματικό Εργαστήριο Συμμετοχικής Φωτογραφίας και Υποκειμενικής Χαρτογράφησης, με την φωτογράφο Δάφνη Καλαφάτη.
  • Ο ΤΟΠΟΣ ΣΑΝ ΟΠΤΙΚΗ ΑΦΗΓΗΣΗ, Ιανουάριος – Μάρτιος 2021: Masterclass Φωτογραφικής Αφήγησης με την Μυρτώ Παπαδοπούλου.
  • Ο ΤΟΠΟΣ ΣΑΝ ΒΙΩΜΑ, Δεκέμβριος 2020 – Ιανουάριος 2021: Εργαστήριο Τοιχογραφίας με τον εικαστικό Αλέξανδρο Σιμόπουλο.
  • Ο ΤΟΠΟΣ ΣΑΝ ΗΧΟΣ, Ιανουάριος – Φεβρουάριος 2021: Εργαστήριο ηχητικής τέχνης με την καλλιτέχνη Ανδρομάχη Βρακατσέλη.
  • Ο ΤΟΠΟΣ ΣΑΝ ΣΠΙΤΙ, 20 Νοεμβρίου 2020 – 18 Ιαν 2021: Δημιουργικό εργαστήριο Postcards from Home με την φωτογράφο Φωτεινή Παπαχατζή.
  • Ο ΤΟΠΟΣ ΣΑΝ ΓΕΥΣΗ, Φεβρουάριος 2021: Ένα παιχνίδι μυστηρίου και γεύσεων με τους Heritage of Taste – Νίκο Βανδώρο και Κλαίρη Μπάκουρα.
  • Ο ΤΟΠΟΣ ΣΑΝ ΘΕΑΤΡΟ, Ιανουάριος 2021: Εργαστήριο θεάτρου ντοκουμέντου με την σκηνοθέτη Γιολάντα Μαρκοπούλου.
  • ΕΠΙ ΤΟΠΟΥ, Απρίλιος 2021: Βιωματικό εργαστήριο σχεδιασμού υπαίθριας Έκθεσης με την εικαστικό Δήμητρα Κονδυλάτου.  

Για να δηλώσετε συμμετοχή σε κάποιο από τα εργαστήρια και για περισσότερες πληροφορίες: 

https://www.toposlefkada.gr

Το topos:lefkada τελεί υπό την αιγίδα και υλοποιείται με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού.

Topos Lefkada Logos
Topos Lefkada Poster
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial