Από τον Μάιο μέχρι τον Οκτώβριο  του 2017 το Art Emergency πραγματοποίησε τον τρίτο κύκλο εργαστηριών Art Emergency. Τα εργαστήρια αυτή την φορά πραγματοποιήθηκαν στο κέντρο της Αθήνας στο στούντιο της ΑΜΑΚΑ , με την συμμετοχή νέων από τη Συρία και το Αφγανιστάν που διαμένανε σε καταυλισμούς εντός Αττικής ή πλέον είχαν μεταφερθεί σε ξενοδοχεία ή άλλες άτυπες δομές του κέντρου.

Η πραγματοποίηση του κύκλου εκτός των θυρών των camp εγινε συνειδητά  και μετά από απαίτηση της ίδιας της ομάδας στόχου, η οποία ήθελε να γνωρίσει την πόλη και την καινούρια κοινωνία  που την περιβάλλει καλύτερα.

Σαν τεχνικές το Art Emergency III γι αυτό το λόγο εστίασε στην φωτογραφία, το Literacy Through Photography και το βίντεο, δίνοντας τα εργαλεία στους νέους έφηβους να περιεργαστούν το εξωτερικό περιβάλλον με δημιουργικό τρόπο.

Συνεχίζοντας την συμμετοχική προσέγγιση και τον  Υοuth Led χαρακτήρα, το τελικό αποτέλεσμα ήταν η δημιουργία μιας κοινοτικής εφημερίδας, της Letters of Hope, που σχεδιάστηκε ολοκληρωτικά από τους νέους πρόσφυγες και  περιλαμβάνει άρθρα και φωτογραφίες των ίδιων.

Ξεφυλλίστε την ηλεκτρονική μορφή της εφημερίδας μας στο ISSUU!

Όλη η σειρά εργαστηρίων Art Emergency σχεδιάζονται και πραγματοποιούνται από τους εκπαιδευτές και τους θεραπευτές της ΑΜΑΚΑ σε σύμπραξη με την αμερικάνικη ΜΚΟ Mercy Corps.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial